Online bijeenkomsten

voor PO en VO | bijgewerkt op 19 januari 2021

Op deze pagina verzamelen we aankondigingen van relevante bijeenkomsten, webinars en andere activiteiten rondom hybride onderwijs en onderwijs op afstand.

Live event: ‘Overal lesgeven met Google Classroom en Google Meet‘ (21 januari)

Georganiseerd door Les op afstand en Google voor Educatie – Google Classroom en Google Meet worden veel gebruikt bij het geven van onderwijs op afstand. Leer tijdens dit event hoe je deze tools zo effectief mogelijk inzet voor online samenwerking, hoge betrokkenheid, digitale opdrachten en het bewaren van overzicht.

meer informatie en aanmelden

Webinar mentale gezondheid met Steven Pont (3 februari)

Georganiseerd door de VO-raad – Op 3 februari organiseert de VO-raad voor bestuurders, schoolleiders en teamleiders een webinar met ontwikkelingspsycholoog en oud-leraar Steven Pont over mentale gezondheid van leerlingen.

Veel scholen merken de weerslag die de coronacrisis heeft op het mentale welzijn van hun leerlingen. Wat hebben leerlingen nodig vanuit school om overeind te blijven? Spreker Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog en oud-leraar (po), gaat tijdens dit webinar in op het belang van de pedagogische kant van het onderwijs. In het webinar krijg je hierover concrete adviezen.

meer informatie en aanmelden

Webinar ‘Leren anders organiseren’ (11 februari)

Georganiseerd door Les op afstand – In deze webinar gaat Frans Schouwenburg van Kennisnet in gesprek met Marius Berendse, initiator van TOM-onderwijs en SlimFit. Uitgangspunt voor het gesprek is het onlangs verschenen boek ‘Leren anders organiseren’ (Bazalt) dat Marius met collega’s schreef over de opbrengsten van ruim 20 jaar TOM-scholen en SlimFit.

meer informatie en aanmelden

Terug