Praktijkvoorbeelden

voor PO en VO | gepubliceerd op 12 oktober 2020

Hoe werken andere scholen onderdelen van hun Plan B uit? We verzamelen voorbeelddocumenten van scholen die zij graag ter inspiratie willen delen met andere scholen.

Anticiperen op vier scenario’s

Vooruitdenken helpt om op toekomstige coronamaatregelen te anticiperen. Het Ichthus College Veenendaal formuleerde al snel na de eerste lockdown een protocol met richtlijnen voor het onderwijs in vier verschillende scenario’s. Alles over die scenario’s lees je bij Voortgezet Leren.

Combinatie van klassikaal en online lesgeven

Thuisblijvers kunnen bij De Nieuwste School de lessen volgen via livestreams op Google Meet. Docent Liza Okonski en schoolleider Caecile van Gorp vertellen aan Voortgezet Leren hoe ze dit aanpakken.

Plan Scenario 1 en 2 en benodigdheden

INOS Stichting Katholiek Onderwijs Breda heeft scenario’s uitgewerkt om duidelijk te maken wat leerlingen en leraren thuis of op school nodig hebben voor les op afstand binnen Scenario 1 en Scenario 2. INOS deelt deze uitwerking van scenario’s en de benodigdheden van leerlingen en leraren graag met je ter inspiratie.

Gedragscode

Stichting Zaam interconfessioneel voortgezet onderwijs heeft een handreiking ontwikkeld voor een gedragscode. Deze gedragscode is onderdeel van de ict-randvoorwaarden in Plan B. De code zorgt voor afspraken rond het waarborgen van de online veiligheid van leerlingen en leraren. Stichting Zaam deelt deze gedragscode graag met je ter inspiratie voor het ontwikkelen van je eigen gedragscode.

Webinar flexibel organiseren in het vmbo

In deze registratie van de webinar maak je kennis met Marieke van den Berg, directeur van het Omnia College in Gorinchem (een vmbo-school) en De Merewade Praktijkschool. Beide scholen geven online les en verzinnen diverse alternatieven om leerlingen te blijven betrekken bij het onderwijsproces. Marieke vertelt over de creatieve en noodzakelijke oplossingen die het team heeft bedacht, bijvoorbeeld voor het kunnen geven van de praktijklessen. Maar tijdens de crisis als gevolg van COVID komt de school steeds voor verrassingen te staan.

Deel je eigen voorbeeld

Heb jij nog een goed voorbeelddocument? Doet jouw school het anders dan de voorbeelden die je hier ziet staan? Op lesopafstand.nl blijven we de komende tijd voorbeelddocumenten uit de praktijk publiceren. Wil je jouw voorbeelddocument delen? Neem dan contact op met ons loket.

Terug