Leerlingvolgsysteemtoetsen

voor PO | gepubliceerd op 29 september 2020

Scholen zijn verplicht een leerlingvolgsysteem te gebruiken om de vorderingen van hun leerlingen in kaart te brengen. De wijze van afname (en het moment waarop) is aan de scholen en hierover kan geen richtinggevende uitspraak worden gedaan.

Boom LVS

De toetsen van het Boom LVS scoor, normeer en analyseer je in het online testcentrum. Je vindt daar alle resultaten van de door jouw leerlingen gemaakte toetsen: summatief en formatief. De formatieve, verdiepende analyses kun je gebruiken om je lesaanbod op individueel of groepsniveau nog beter op de behoeften van je leerlingen aan te passen. Nog geen verdiepende analyse gemaakt? Lees in deze handleiding hoe je dat doet.

Hulp nodig of vragen? Mail of bel met de klantenservice van Boom: klantenservice@boomtestonderwijs.nl of 020-524 45 14.

Bureau ICE (IEP)

Meer weten over het IEP LVS? Ga naar de IEP-website voor alle informatie.

Het IEP-team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Dat kan via 088-556 98 00 of via iep@bureau-ice.nl, en op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Cito LVS

Voor de Cito LVS-toetsen kun je terecht op de website van Cito. Via nieuwsbrieven en een speciale pagina word je zo goed mogelijk geïnformeerd.

Ook goed om te weten:

Dia-LVS

Voor de zomervakantie is er hard gewerkt om het onderwijs op afstand vorm te geven. Diataal biedt ook na de zomervakantie ondersteuning in het thuisonderwijs. De digitale volgtoetsen in de bovenbouw kunnen eenvoudig thuis worden gemaakt door leerlingen, onder regie van de school. In de Dia-groeiwijzer staat meer informatie hierover.

Voor vragen over het gebruik en mogelijkheden van de leerlingvolgsysteem, kun je contact opnemen via basisonderwijs@diatoetsen.nl. Eén van de onderwijsadviseurs neemt dan contact met je op.

Terug