Leerlingvolgsysteemtoetsen

voor PO | bijgewerkt op 12 januari 2021

Scholen zijn verplicht een leerlingvolgsysteem te gebruiken om de vorderingen van hun leerlingen in kaart te brengen.

Boom LVS

De toetsen van het Boom LVS scoor, normeer en analyseer je in het online testcentrum. Je vindt daar alle resultaten van de door jouw leerlingen gemaakte toetsen: summatief en formatief. De formatieve, verdiepende analyses kun je gebruiken om je lesaanbod op individueel of groepsniveau nog beter op de behoeften van je leerlingen aan te passen. Nog geen verdiepende analyse gemaakt? Lees in deze handleiding hoe je dat doet.

Hulp nodig of vragen? Mail of bel met de klantenservice van Boom: klantenservice@boomtestonderwijs.nl of 020-524 45 14.

Bureau ICE (IEP)

Meer weten over het IEP LVS? Ga naar de IEP-website voor alle informatie.

Het IEP-team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Dat kan via 088-556 98 00 of via iep@bureau-ice.nl, en op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Cito LVS

Voor de Cito LVS-toetsen kun je terecht op de website van Cito. Via nieuwsbrieven en een speciale pagina word je zo goed mogelijk geïnformeerd.

Ook goed om te weten:

Dia-LVS

Nu de leerlingen weer thuiszitten vraag je je misschien af hoe dat moet met de volgtoetsen van Diataal. Misschien was je wel van plan deze in januari af te nemen. Waar de digitale Diatoetsen wel thuis afgenomen zouden kunnen worden, adviseren we in lijn met het ministerie toch te wachten tot de leerlingen weer 1,5 week op school zijn. Zo heb je beter zicht op de toetssetting en krijgen alle kinderen de kans geconcentreerd aan de slag te gaan. Je kunt het tijdslot van de toets gemakkelijk aanpassen in Dia-groeiwijzer. Deze informatie vind je ook terug in onze Dia-groeiwijzer onder de hulppagina ‘Thuisonderwijs’. Voor al je vragen kun je natuurlijk ook terecht bij basisonderwijs@diatoetsen.nl.

Terug