Betrouwbare informatie over onderwijs op afstand en weer op school

Weer op school

Het kabinet heeft voor het primair onderwijs (basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs) besloten dat de scholen 8 juni weer volledig opengaan. Scholen in het voortgezet onderwijs bereiden zich voor op onderwijs met 1,5 meter afstand en gaan weer open vanaf 2 juni. Mbo-instellingen mogen vanaf 15 juni beperkt open voor toetsen en praktijklessen. Stages en examens in het middelbaar beroepsonderwijs gaan zoveel mogelijk door.

Primair onderwijs

Op onze website voor het po vind je alle informatie die nodig is bij de heropening van scholen in het primair onderwijs, zoals een stappenplan, protocollen, posters met voorzorgsmaatregelen en veelgestelde vragen en antwoorden.

Ga naar weer op school in het po

Voortgezet onderwijs

Op onze website voor het vo vind je meer informatie voor het voortgezet onderwijs, zoals het protocol voor de heropening van scholen, artikelen over de combinatie van het geven van onderwijs thuis en op school en praktijkvoorbeelden van andere scholen.

Ga naar weer op school in het vo

Middelbaar beroepsonderwijs

Op onze website voor het mbo vind je actuele ontwikkelingen, interessante links en achtergrondinformatie over leren en lesgeven met ict voor en over het middelbaar beroepsonderwijs.

Ga naar mbo.lesopafstand.nl

Meer informatie

Geef je mening

De afgelopen maanden hebben we de websites lesopafstand.nl en weeropschool.nl ontwikkeld, en is een loket geopend om scholen te helpen bij het geven van les op afstand.

Deze websites zijn ontwikkeld op initiatief van de PO-Raad, de VO-raad, Kennisnet en het ministerie van OCW, en hebben als doel alle kennis over dit onderwerp te bundelen en scholen te helpen bij de vele vragen die zijn ontstaan bij het geven van les op afstand en het weer teruggaan naar school.

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met deze websites en het loket. Daarnaast horen we graag wat voor ondersteuning je nog nodig hebt in de komende periode waarin de scholen weer opengaan.

Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 5 minuten. Jouw bijdrage helpt om de websites en het loket nog beter aan te laten sluiten op de wensen vanuit de school.

Ga naar de vragenlijst

Terug