Hulp bij zelftesten

voor PO en VO | bijgewerkt op 13 december 2021

Flyer Zelftesten doe je zo

In deze flyer wordt uitgelegd hoe zelftesten in zijn werk gaat. De flyer is bestemd voor leerlingen, maar ook geschikt ter informatie aan medewerkers en ouders en verzorgers.

Hoe werkt de zelftest?

Een zelftest is een antigeentest die je volledig zelf uitvoert. Lees voor het gebruik de bijsluiter. Bekijk vervolgens de instructievideo van de zelftest, met uitgebreide uitleg.

Roche

Bekijk de instructievideo van de zelftest van het merk Roche

Lees de bijsluiter van de zelftest van het merk Roche

Biosynex

Bekijk hieronder de instructievideo voor de zelftest van het merk Biosynex.

Lees de bijsluiter van de zelftest van het merk Biosynex

Acon

Bekijk hieronder de instructievideo van het merk Acon.

Let op! De wattenstaaf behorend bij deze zelftest is mogelijk onjuist verpakt. Bij de test is een aanvullende instructie geleverd. Lees deze aanvullende instructie zorgvuldig.

Lees de bijsluiter van de zelftest van het merk Acon

Let op! De wattenstaaf behorend bij deze zelftest is mogelijk onjuist verpakt. Bij de test is een aanvullende instructie geleverd. Lees deze aanvullende instructie zorgvuldig.

Lesmodule

Om de testbereidheid zo hoog mogelijk te laten zijn, kan een school ervoor kiezen de eerste zelftest klassikaal te doen. Speciaal voor leerlingen is een lesmodule gemaakt over zelftesten. In ‘Leren over zelftesten’ leren leerlingen over de achtergrond van het coronavirus, de besmettelijkheid door de tijd heen en de meerwaarde van zelftesten. De lessen zijn afgestemd op op groep 6, 7 en 8 voor het basisonderwijs en voor het voortgezet onderwijs op 4 niveaus: onder- en bovenbouw vmbo en onder- en bovenbouw havo/vwo.

De lessen zijn ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI). De lesmodule betreft een doorontwikkeling van de succesvolle lessenserie ‘Leren over vaccineren’ die in opdracht van het RIVM is ontwikkeld. Leren over zelftesten word je aangeboden door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is ontwikkeld door het NIBI.

Ga naar lerenoverzelftesten.nl

Terug