Webinar 'Hoe organiseer je jouw onderwijs in deze tijd?'

voor PO en VO | gepubliceerd op 19 november 2020

Frans Schouwenburg van Kennisnet gaat in gesprek met Machiel Karels, oprichter van Wij-leren.nl.

In deze periode kijken scholen naar manieren om hun onderwijs anders te organiseren. Er is meer flexibiliteit nodig in groepsvormen, locatie van de lessen en in te zetten digitale middelen. Maar deze veranderingen hebben allerlei consequenties voor het soort opdrachten dat leerlingen moeten krijgen, de instructie, de toetsing en zelfs de roostering. Hoe ziet zo’n veranderproces eruit en waar begin je?

Machiel Karels begeleidt al jaren scholen bij dit soort veranderprocessen en hij deelt graag zijn ervaringen met ons. Frans Schouwenburg leidt het gesprek, maar je wordt van harte uitgenodigd mee te doen.

Voor wie?
We nodigen in het bijzonder schoolleiders uit po en vo uit voor deze sessie, maar ook leraren die in ontwerp- of veranderteams zitten, ib-ers of beleidsmedewerkers.

Voorbereiding
We nemen het artikel ‘Onderwijs anders organiseren? 7 aanbevelingen voor een zorgvuldige implementatie‘ als vertrekpunt voor dit gesprek.

Ook interessant om vooraf te lezen zijn deze gespreksleidraden:

Aanmelden
Meld je hier aan voor de webinar. Je kunt via het formulier ook een vraag naar ons sturen. Deze zullen we dan zeker bespreken. Tot 3 december!

Andere webinars van Les op afstand 
Les op afstand organiseert webinars over actuele thema’s in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Samen met deelnemers, ervaringsdeskundigen en experts verkennen we knelpunten en mogelijkheden en wisselen we ervaringen uit. Heb je zelf een goed idee voor een webinar? Laat het ons weten via het loket. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op. 

Terug