AV1-Robot

voor PO en VO | bijgewerkt op 5 januari 2024

De AV1 is een zogeheten telepresence-robot die functioneert als een fysieke avatar voor kinderen met een ziekte of aandoening die noodgedwongen thuiszitten. De robot neemt in de klas fysiek de plaats in van het kind en kan door vriendjes mee op pad worden genomen. De leerling kan zijn persoonlijke AV1 besturen vanuit huis met een app op de mobiele telefoon of tablet.

AV1 wordt op een bureau in de klas geplaatst, terwijl het kind thuis zijn apparaat gebruikt. Zo kan de leerling zien, horen en gehoord worden in de les omdat AV1 een camera, microfoon en luidspreker heeft. Van thuis uit bestuurt het kind zijn AV1, draait het de camera om elke hoek van het klaslokaal te kunnen zien en kan het communiceren met de leraar en andere leerlingen.

Dit stelt hen in staat deel te nemen alsof ze fysiek aanwezig zijn. Een van de dingen die AV1 onderscheidt van andere hulpmiddelen voor afstandsonderwijs, is dat het ook kan worden meegenomen tussen klassen en naar buiten, zodat ze geen enkel deel van het schoolleven hoeven te missen.

Meer weten? Kijk op:

Terug