Leren voor het examen

voor VO | bijgewerkt op 12 maart 2024

Doen jouw leerlingen dit jaar of volgend jaar eindexamen? De beste voorbereiding op het examen doe je als leerling en docent natuurlijk samen op school. Helaas is dit niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend. Denk bijvoorbeeld aan leerlingen die om diverse redenen thuiszitten, topsporters of leerlingen in het buitenland. De website Lerenvoorhetexamen.nl helpt jou en je leerling laagdrempelig op weg met een goede examenvoorbereiding op afstand. Met Lerenvoorhetexamen.nl weten jij en je leerling precies wat ze moeten weten en hoe ze het kunnen leren. Je kunt je lessen ermee voorbereiden en je leerlingen bijvoorbeeld laten oefenen met oude eindexamens. Ook vind je er meer uitleg over diverse onderwerpen via handige filmpjes.

Wat vind je op lerenvoorhetexamen.nl?

Per leerniveau staan alle eindexamenvakken in een overzicht. In dat overzicht vind je verschillende soorten ondersteuning:

Voor wie?

Lerenvoorhetexamen.nl is vooral gemaakt voor eindexamenleerlingen en specifiek voor leerlingen die om welke reden dan ook, thuiszitten. Maar ook docenten, bijlesdocenten, ouders en opvoeders kunnen het materiaal gebruiken om een eindexamenleerling te helpen bij de voorbereiding op het examen. Het materiaal op lerenvoorhetexamen.nl is ook goed in combinatie met de lessen op school te gebruiken. Met deze toegevoegde informatie vind je als leerling ondersteuning om je extra voor te bereiden.

Wat doe je als eerste bij een examen? Wat mag je meenemen? En waarom is slaap zo belangrijk?
Ben jij klaar voor je examens? Test jouw kennis met de grote Eindexamenquiz

Door wie?

Het doel van Leren voor het examen is het toegankelijk maken van betrouwbare en gratis eindexamenhulp voor alle eindexamenleerlingen in Nederland Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, werkt Kennisnet samen met verschillende partners. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap steunt en financiert dit initiatief. Het LAKS adviseert over de inhoud en vormgeving. CitoLabhelpt als expert met onder andere het examenkompas. Docenten van FvOv en Platform VVVO geven informatie over de examenvakken. Kennisnet zorgt voor de website, de teksten en het projectmanagement, en Wikiwijs biedt een platform voor oefenmateriaal. 

Meer weten of direct aan de slag? Kijk op Lerenvoorhetexamen.nl 

Terug