Platformen

voor PO en VO | bijgewerkt op 20 augustus 2021

Gebruik van Google Workspace in de klas

Om goed gebruik te kunnen maken van de Google-producten binnen het Google Workspace for Education-platform moet het platform goed ingericht zijn. Vraag je leverancier om hulp als je hieraan twijfelt. 

Google heeft zelf instructies gemaakt om snel aan de slag te kunnen met les op afstand binnen Workspace. Zie voor meer informatie: de instructie ‘Training en hulp voor Google Meet‘ of de instructie ‘Meet instellen voor onderwijs op afstand‘.

Aan de slag

Als dat allemaal geregeld is kun je lesgeven via video:

Meer informatie

Gebruik van Office 365 in de klas

Om goed gebruik te kunnen maken van de Microsoft-producten binnen het Office 365-platform, moet het platform eerst goed ingericht zijn. APS IT-diensten heeft hiervoor informatie op een rij gezet. Daarnaast hebben SLBdiensten en Speyk praktische tips voor zowel leraren als beheerders verzameld. Zodra de inrichting geregeld is, kun je lesgeven. 

Blijf je structureel tegen belemmeringen aan lopen met het gebruik van Teams? Dan kan Microsoft je ook verder helpen. Zij hebben een grote groep medewerkers getraind op Teams voor Educatie die als vrijwilliger klaarstaan om hun gebruikerservaringen met leraren te delen. Je kunt hiervoor een sessie boeken met een van de vrijwilligers.

Praktische tips

Voortgezet Leren heeft een kickstarter ontwikkeld om aan de slag te gaan met videolessen binnen Microsoft Teams. De kickstarter geeft een mooi overzicht van lesgeven via een videoverbinding met Teams. Aanvullend op deze kickstarter nog een aantal tips om de les praktisch in te richten:

Webinar Lesgeven met Microsoft Teams

Microsoft Teams wordt veel gebruikt bij het geven van onderwijs op afstand. Maar hoe zet je het op zo’n manier in dat het toegevoegde waarde heeft voor de lessen die je geeft? Hoe houd je verbinding met leerlingen? Hoe krijg je optimale interactie? Op 7 januari organiseerde Les op afstand een webinar over dit thema. Je kunt de opname hieronder terugkijken. Onder de video vind je ook de antwoorden op de vragen uit de chat.

Meer informatie

Live event ‘Overal lesgeven met Google Classroom en Google Meet’

Google Classroom en Google Meet worden veel gebruikt bij het geven van onderwijs op afstand. Op 21 januari organiseerde Les op afstand een live event over de inzet van deze tools. Je kunt de opname hieronder terugkijken. Onder de video vind je ook de antwoorden op de vragen uit de chat. 

Terug