Platformen

voor PO en VO | gepubliceerd op 29 september 2020

Gebruik van G Suite in de klas

Om goed gebruik te kunnen maken van de Google-producten binnen het G Suite for Education-platform moet het platform goed ingericht zijn. Vraag je leverancier om hulp als je hieraan twijfelt. 

Google heeft binnen G Suite for Education de volgende functionaliteiten opengesteld voor gebruikers:

G Suite Enterprise for Education heeft de volgende mogelijkheden:

Je kunt deze onder de bestaande voorwaarden gebruiken. Maar let op: deze extra functionaliteit moet wel door een administrator worden aangezet. Zie voor meer informatie: de instructie ‘Training en hulp voor Google Meet‘ of de instructie ‘Meet instellen voor onderwijs op afstand‘.

Aan de slag

Als dat allemaal geregeld is kun je lesgeven via video:

Meer informatie

Gebruik van Office 365 in de klas

Om goed gebruik te kunnen maken van de Microsoft-producten binnen het Office 365-platform, moet het platform eerst goed ingericht zijn. APS IT-diensten heeft hiervoor informatie op een rij gezet. Daarnaast heeft SLBdiensten praktische tips voor zowel leraren als beheerders verzameld. Zodra de inrichting geregeld is, kun je lesgeven. 

Blijf je structureel tegen belemmeringen aan lopen met het gebruik van Teams? Dan kan Microsoft je ook verder helpen. Zij hebben een grote groep medewerkers getraind op Teams voor Educatie die als vrijwilliger klaarstaan om hun gebruikerservaringen met leraren te delen. Je kunt hiervoor een sessie boeken met een van de vrijwilligers.

Praktische tips

Voortgezet Leren heeft een kickstarter ontwikkeld om aan de slag te gaan met videolessen binnen Microsoft Teams. De kickstarter geeft een mooi overzicht van lesgeven via een videoverbinding met Teams. Aanvullend op deze kickstarter nog een aantal tips om de les praktisch in te richten:

Meer informatie

Terug