Leermiddelen

voor PO en VO | gepubliceerd op 25 maart 2021

Om les op afstand of hybride les te kunnen geven wordt volop gebruikgemaakt van digitale leermiddelen. Het is belangrijk om goed na te denken over de juiste combinatie van leermiddelen en te zoeken naar oplossingen die al in de school aanwezig zijn.

Relevante links:

FAQ

Vraag: Waar kan ik open materialen vinden?
Antwoord: Op Wikiwijs wordt open lesmateriaal ontsloten.

Vraag: Hoe kies je een goede leermiddelenmix die leren op afstand mogelijk maakt?
Antwoord: Leermiddelen hebben verschillende doelen. Zo zijn de leermiddelen die een school gebruikt, in te delen in verschillende groepen: lesmateriaal voor instructie; oefeningen, opdrachten, verwerkingsmateriaal; toetsen en andere manieren om inzicht in de voortgang te krijgen. Informatie over keuzes maken kun je vinden op de pagina Leermiddelen.

Ben je benieuwd hoe jouw collegaleraren met dezelfde vraagstukken als jij omgaan? Stel je vraag dan op Edualdo.nl. Leraren uit het hele land zijn daar actief en je krijgt altijd antwoord op jouw onderwijsvraag. Ook voor inspiratie of voor uitbreiding van je netwerk kun je hier terecht. Praat ook mee op Edualdo en maak vandaag nog een gratis account aan!

Mogelijke interessante vragen die al op Edualdo zijn gesteld:

Zelf een vraag stellen?

Wij streven ernaar je vraag binnen drie werkdagen te beantwoorden. Wees zo specifiek mogelijk zodat het antwoord zo goed mogelijk aansluit bij jouw concrete behoefte.


Terug