Nieuw

voor PO en VO | bijgewerkt op 9 mei 2022

Op deze pagina vind je een overzicht van recent toegevoegde informatie op lesopafstand.nl en van publicaties of hulpmiddelen die we graag extra onder de aandacht willen brengen.

Hoe ondersteun je je leerlingen bij de examens?

In een nieuwe video zijn Minister Wiersma en Arnoud Kuijpers in gesprek over eindexamens, de bijkomende stress, leerlingen ondersteunen via uitlegvideo’s, lerenvoorhetexamen.nl en handige tips! bekijk de video op YouTube

Nieuw servicedocument en Q&A’s – 21 april

De adviezen rond quarantaine en mondkapjes zijn weer aangepast, daarom zijn het servicedocument en de Q&A’s op deze website weer vernieuwd.

Servicedocument en Q&A’s van OCW zijn leidend – 23 maart 2022

Per 23 maart vind je op deze website bij richtlijnen, protocollen en veelgestelde vragen, alleen nog het servicedocument en de Q&A’s van het ministerie van OCW.

Versoepelingen COVID-19 maatregelen – 25 februari 2022

Naar aanleiding van de persconferentie op 15 februari zijn er nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen in het funderend onderwijs met verschillende fases. Ook is aan scholen dringend geadviseerd om de nog geldende basisregels en veiligheidsmaatregelen na te leven. De Q&A’s, het servicedocument en de protocollen op deze website zijn inmiddels aangepast.

Omdat er vanaf 25 februari geen specifieke maatregelen voor het voortgezet onderwijs meer gelden, wordt er vanaf die datum niet meer met een protocol gewerkt. De VO-raad heeft hiervoor in de plaats een beknopte richtlijn voor scholen opgesteld.

Nieuwe maatregelen ventilatie en brief – 3 februari 2022

Het openhouden van de scholen is een prioriteit in het coronabeleid. Om op een verantwoorde manier fysiek onderwijs te kunnen volgen op school, is het onder meer belangrijk dat er goed geventileerd wordt. Frisse lucht en ventilatie zijn immers goed voor de gezondheid. Daarnaast leren leerlingen beter en kunnen leraren beter en veilig hun werk doen in een goed geventileerde ruimte. Op 3 februari zijn er nieuwe maatregelen bekend gemaakt rond de ventilatie op scholen. Hierover is de onderstaande brief naar scholen gestuurd. Lees meer en download de brief op de pagina over ventilatie

Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor het bewegingsonderwijs en Lichamelijke opvoeding?

Download de nieuwe protocollen voor bewegingsonderwijs, of lees meer hier.

Veelgestelde vragen over de eindtoetsafname 2022

Basisscholen zijn verplicht om bij hun leerlingen in groep 8 de eindtoets af te nemen. Dit doen zij tussen 15 april en 15 mei. Wat als je de eindtoets dit jaar door corona-omstandigheden niet kunt afnemen zoals gepland? Hier vind je veelgestelde vragen en een stappenplan.

Infographic – Een kansrijke overgang van basisschool naar middelbare school

De overstap van po naar vo is een bepalende stap voor de verdere schoolloopbaan van leerlingen. Met een kansrijk schooladvies en een kansrijke plaatsing in het vo komen leerlingen op de plek terecht die past bij hun capaciteiten, ontwikkeling en interesses. Het ministerie van OCW maakte een interactieve infographic voor leraren, interne begeleiders, schoolleiders en schoolbesturen – om leerlingen op weg te helpen bij de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Meer weten? Download de infographic

Terug