Nieuw

voor PO en VO | bijgewerkt op 21 september 2021

Op deze pagina vind je een overzicht van recent toegevoegde informatie op lesopafstand.nl en van publicaties of hulpmiddelen die we graag extra onder de aandacht willen brengen.

Versoepelingen coronaregels per 25 september

Naar aanleiding van de persconferentie op 14 september versoepelen de coronaregels in het onderwijs per 25 september. De servicedocumenten, richtlijnen en Q&A’s op deze website zijn hiernaar aangepast.

Schoolbesturen zijn middels een brief van OCW geïnformeerd over de versoepelingen, als bijlage zijn er Q&A’s meegezonden.

Versoepelingen in het voortgezet onderwijs (vanaf 25 september):

Versoepelingen in het basisonderwijs (vanaf 25 september):

U wordt als immuun gezien als u:

Nieuwe leidraad: omgaan met de online verspreiding van ongewenste beelden

Wat kan een school doen met de verspreiding van ongewenste beelden? Hoe moet een school hiermee omgaan en wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen? Nu de digitalisering in het onderwijs toeneemt zal dit probleem ook vaker kunnen voorkomen. In de vernieuwing van de leidraad ‘Wat doet u als school met de online verspreiding van ongewenst beelden’ is te lezen wat scholen kunnen doen met dit probleem. De leidraad is initiatief van Kennisnet, in samenwerking met stichting School & Veiligheid en de VO-raad. Lees hier het artikel en download de leidraad.

Vaccineren van jongeren van 12 t/m 17 jaar

Per 2 juli kunnen ook jongeren van 12 t/m 17 jaar een afspraak maken om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Ook ontvangen alle jongeren in deze leeftijdsgroep een uitnodigingsbrief. Voor het begin van het nieuwe schooljaar kunnen al deze jongeren een eerste prik hebben gehad. Kijk voor antwoorden op veelgestelde vragen en informatiemateriaal op de nieuwe pagina: vaccineren.

Inspectie van het onderwijs: factsheets afstandsonderwijs

De Inspectie van het onderwijs heeft onderzoek uitgevoerd naar de organisatie en kwaliteit van het afstandsonderwijs. Dit onderzoek beschrijft de diversiteit in vormen, proces, ervaringen en kwaliteit van afstandsonderwijs tijdens de corona-crisis. Lesopafstand heeft in samenwerking met de inspectie een webinar gegeven over deze resultaten op 22 april. Bekijk de webinar hier en download de factsheets.

Terug